top of page

טיפול בילדים

שגיא ליכטר טיפול בילדים ברמת השרון

סיבות שונות מובילות הורים לפנות עם ילדיהם לטיפול. להביא ילד לטיפול פסיכולוגי זהו צעד לא פשוט עבור רוב ההורים, ולרוב הם פונים בתחושת דחיפות גדולה כשהם משוכנעים שמשהו אינו כשורה, כשהילד או הם סובלים (בדרך כלל שניהם) מעבר לכאב או לסבל הטבעי שכרוך בגדילה ובהתפתחות.

הסיבות להפניית ילד לטיפול רגשי הינן מגוונות, אך ניתן למנות כמה סימנים שכדאי להתייחס אליהם: במקרה שהילד מפגין מצוקה רגשית - ילדים מפגינים מצוקה לעיתים קרובות דרך התנהגותם (התנהגות מסתגרת או התנהגות הנראית עצבנית) או דרך תלונות על כאבים גופניים שונים, ללא סיבה רפואית; כאשר ישנם דיווחים ממסגרת הלימוד על קשיים בביה"ס, כגון קשיים חברתיים, קשיים לימודיים או קשיים התנהגותיים; כאשר מתרחשים שינויים בדפוסי האכילה והשינה.

איך מטפלים בילדים?

הטיפול בילדים נעשה באמצעות משחק חופשי ושיחה. זאת, בהתאם לגיל, ליכולות ולצרכים של הילד/ה, כפי שהם עולים במפגש הטיפולי.

משחק הינו דרך בה הילד יכול לבטא את עצמו וליצור קשר באופן שאינו רק מילולי, ולכן פחות מאיים ומאפשר הנאה בתוך המפגשים הטיפוליים. המשחק יכול להיות משחק תפקידים דמיוני, משחק קופסא, יצירה בחומרי אמנות, או משחק בכדור.

טיפול במשחק הינו אפקטיבי עבור בנים ובנות בגילאים שונים. דרך המשחק והקשר הטיפולי, ניתן לעבוד עם הילדים על בעיות רגשיות והתנהגותיות מגוונות כמו חרדה, דיכאון, תוקפנות, פוביות, הפרעות קשב וריכוז, טראומה, אבל ועוד. מטבע הדברים, ילדים בגיל צעיר משחקים באופן חופשי יותר, וככל שהם מתבגרים הם מסוגלים ומרגישים נוח יותר לבטא את עצמם גם באופן מילולי ובשיח ישיר.

על מנת שהטיפול יישא פרי, בעיקר בקרב ילדים צעירים, נדרש שיתוף פעולה בין המטפל לבין ההורים. לכן, הטיפול כולל פגישות אתכם, ההורים, כאשר הפגישות משמשות מרחב להתייעצות, לקידום ההבנה לגבי ההתמודדויות של ילדכם, ולפיתוח דרכי פעולה שיסייעו לו.

bottom of page